Výkon státní správy obce s rozšířenou působností na úseku ochrany přírody a krajiny se zaměřením na vodní zákon - Koptová, Karla; Louda, Tomáš, 1955-; Lechner, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce přibližuje veřejnosti právní ochranu životního prostředí, kterou vykovává obecní úřad s rozšířenou působností, jako orgán ochrany přírody. Práce přibližuje instituty specializované na ochranu životního prostředí a analyzuje činnost správního orgánu podle náplně jeho činnosti na úseku ochrany životního prostředí. Cílem práce je vyhodnocení nejčastějších porušení zásad ochrany životního prostředí v modelové obci se zaměřením na vodní zákon. Pro lepší představu jsou v práci uvedeny reálné příklady rozhodnutí o přestupku.
Vedoucí práce: Tomáš Louda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: veřejná správa a regionální rozvoj [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses