Etiketa jako součást firemní kultury a její význam pro vybranou společnost - Tiurkina, Valeriia (2022)
V dané bakalářské práci se zabývám tématem využití etikety v konkrétní společnosti působící v České republice. Během práce jsem zjistila, do jaké míry zaměstnanci vybrané společnosti dodržují zásady etikety, k čemu slouží etiketa, význam etikety při společenském styku a také role využití etikety na obchodních jednáních. Zkoumání těchto otázek je možné najít v teoretické časti, která byla vytvořena na základě knih českých spisovatelů a vědeckých výzkumů. V praktické části jsem získala názory zaměstnanců na význam etikety pomocí dotazníkového šetření. Při rozhovorech se zaměstnanci z obchodního oddělení jsem se dozvěděla konkrétní pozitivní a negativní případy využití pravidel etikety a při pozorování jsem prozkoumala do jaké míry jsou tvrzení pracovníků pravdivé. V závěru práce jsem na základě celého výzkumu vytvořila návrh kodexu etikety pro danou společnost.