Etiketa jako součást firemní kultury a její význam pro vybranou společnost - Tiurkina, Valeriia; Müllerová, Jana; Mísař, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
V dané bakalářské práci se zabývám tématem využití etikety v konkrétní společnosti působící v České republice. Během práce jsem zjistila, do jaké míry zaměstnanci vybrané společnosti dodržují zásady etikety, k čemu slouží etiketa, význam etikety při společenském styku a také role využití etikety na obchodních jednáních. Zkoumání těchto otázek je možné najít v teoretické časti, která byla vytvořena na základě knih českých spisovatelů a vědeckých výzkumů. V praktické části jsem získala názory zaměstnanců na význam etikety pomocí dotazníkového šetření. Při rozhovorech se zaměstnanci z obchodního oddělení jsem se dozvěděla konkrétní pozitivní a negativní případy využití pravidel etikety a při pozorování jsem prozkoumala do jaké míry jsou tvrzení pracovníků pravdivé. V závěru práce jsem na základě celého výzkumu vytvořila návrh kodexu etikety pro danou společnost.
Vedoucí práce: Jana Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses