Vliv CSR aktivit potravinových řetězců na nákupní chování mileniálů - Křížková, Veronika; Zamazalová, Marcela; Vávra, Oldřich; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Diplomová práce se zabývá vlivem CSR aktivit potravinových řetězců na spotřební chování mileniálů. Hlavním cílem této práce je zhodnotit a zanalyzovat CSR aktivity vybraných potravinových řetězců na českém trhu a prozkoumat, zdali by tyto aktivity mohly ovlivňovat spotřební chování vysokoškolsky vzdělaných mileniálů žijících v Praze. Dílčím cílem je zjistit, jak jsou vysokoškolsky vzdělanými mileniály žijícími v Praze vnímány CSR aktivity vybraných potravinových řetězců na českém trhu a na kterých kanálech se s touto komunikací nejvíce setkávají. Teoretická část práce definuje základní terminologii, modely, kanály a budoucnost CSR a spotřební chování mileniálů. V praktické části je zmapován aktuální stav CSR komunikace vybraných potravinových řetězců na českém trhu. Zároveň jsou analyzována spotřebitelská data z databáze MML-TGI a z dalších veřejně dostupných zdrojů. Následně je proveden vlastní kvantitativní výzkum ve formě dotazníkového šetření. Závěry diplomové práce poskytují přidanou hodnotu potravinovým řetězcům, a to ve formě analýzy relevantních dat či možných doporučení. Dále mohou mít přínos i pro samotné spotřebitele, jelikož přináší ucelený přehled o dané oblasti a detailněji zkoumá tuto problematiku z pohledu mileniálů.
Vedoucí práce: Marcela Zamazalová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses