Ochrana Soukromí - Černá, Simone (2022)
Ochrana soukromí je v současnosti velmi relevantním tématem, a to hlavně z toho důvodu, že se naše soukromí přesunulo i do online prostředí. S rychlým vývojem moderních technologií narážíme na mnoho hrozeb, se kterými se uživatelé musejí vypořádat. Tato práce se zabývá především tím, co to soukromí vůbec je, jak ho chránit a před čím a ochranou soukromí z právního hlediska. Cílem práce je získat přehled o aktuálních možnostech ochrany soukromí, hrozbách a právech v tomto ohledu a o tom, jak si uživatelé informačních a komunikačních technologií chrání své soukromí. Teoretická část této práce je zpracována formou rešerše a pro praktickou část bylo využito dotazníkové šetření. Po zpracování této práce autor zjistil, že zde existují ochrany soukromí, kterých mohou uživatelé využívat, avšak ne každý o nich ví či je využívá. Vědomost a následné chování v tomto ohledu v některých případech závisí na věku, pohlaví, vzdělání a národnosti uživatelů.