Ochrana Soukromí - Černá, Simone; Korčák, Jiří, 1994-; Klement, Josef, 1990-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Ochrana soukromí je v současnosti velmi relevantním tématem, a to hlavně z toho důvodu, že se naše soukromí přesunulo i do online prostředí. S rychlým vývojem moderních technologií narážíme na mnoho hrozeb, se kterými se uživatelé musejí vypořádat. Tato práce se zabývá především tím, co to soukromí vůbec je, jak ho chránit a před čím a ochranou soukromí z právního hlediska. Cílem práce je získat přehled o aktuálních možnostech ochrany soukromí, hrozbách a právech v tomto ohledu a o tom, jak si uživatelé informačních a komunikačních technologií chrání své soukromí. Teoretická část této práce je zpracována formou rešerše a pro praktickou část bylo využito dotazníkové šetření. Po zpracování této práce autor zjistil, že zde existují ochrany soukromí, kterých mohou uživatelé využívat, avšak ne každý o nich ví či je využívá. Vědomost a následné chování v tomto ohledu v některých případech závisí na věku, pohlaví, vzdělání a národnosti uživatelů.
Vedoucí práce: Jiří Korčák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses