Neomezená dovolená ve firmách v České republice - Králová, Anna; Motlová, Veronika; Půbalová, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zabývá analýzou trendu neomezené dovolené ve firmách v České republice, který se stává novým nástrojem a předmětem diskuse mnoha firem praktikující flexibilní pracovní politiku. Pro lepší porozumění problematiky benefitu neomezené dovolené jsou blíže objasněny role a důležitost zaměstnaneckých benefitů. Dále se práce věnuje teorii neomezené dovolené a zejména jejím dvěma možným efektům. Samotnému výzkumu a analýze podléhá především zavedení, fungování, předpoklady a přínosy zaměstnancům i samotným firmám s neomezenou dovolenou. Pro výzkum je využita metoda kvalitativních rozhovorů ve formě interview se zástupci firem, kteří disponují potřebnými daty a znalostmi. Závěr práce přináší zhodnocení trendu neomezené dovolené a doporučení pro firmy, které jeho zavedení zvažují.
Vedoucí práce: Veronika Motlová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses