Analýza hospodářského růstu Číny v letech 2001-2022 - Přecechtělová, Valerie; Klement, Josef, 1990-; Ševčíková, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zabývá otázkou, zda je současné tempo hospodářského růstu Číny udržitelné i do budoucna. Hlavním cílem práce je potvrdit hypotézu: Tempo hospodářského růstu Číny, které vykazovala za období 2001-2022, není dlouhodobě udržitelné. Dalším cílem práce je identifikovat a analyzovat vybrané ekonomické problémy Číny, které se v budoucnu mohou ukázat jako hlavní příčiny poklesu růstu.V teoretické části jsou použity metody deskripce a literární rešerše. V praktické části jsou využity metody analýzy a komparace. Data pro analýzu a komparaci jsou převzata zejména z databáze Světové banky. Přidaná hodnota vyplývá ze zasazení převzatých dat do ekonomických souvislostí. Cíl práce byl splněn. Byla verifikována stanovená hypotéza: Tempo hospodářského růstu Číny, které vykazovala za období 2001-2022, není dlouhodobě udržitelné. Analýza dat prokázala, že problémy, se kterými se bude Čína v blízké budoucnosti potýkat, budou značnou překážkou pro její budoucí hospodářský růst.
Vedoucí práce: Josef Klement
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses