Analýza hospodářského růstu České republiky v letech 1989–2004 - Jurníček, Adam; Chalupecký, Petr; Burianová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2024)
Bakalářská práce se zabývá analýzou hospodářského růstu České republiky v období transformačních procesů. Hlavním cílem práce je potvrdit hypotézu: Česká republika si vedla nejlépe ze všech transformujících zemí střední Evropy. Dalším cílem práce je odpovědět na následující otázky. Jaké tempo růstu vykazovala v období 1989-2004 Česká republika? Jaké byly zdroje tohoto růstu? Existovala země, která v rámci střední Evropy v období 1989-2004 rostla rychleji? Jaké překážky bránily České republice dosahovat obdobného tempa růstu? V teoretické části jsou využity metody deskripce a literární rešerše. V praktické části jsou využity metody analýzy dat a srovnávání. Data pro analýzu dat a srovnávání byla převzata převážně z Českého statistického úřadu, databáze Světové banky, OECD a Mezinárodního měnového fondu. Přidaná hodnota práce spočívá v analytickém rozboru dat a srovnání hodnot získaných pro Českou republiku s ostatními státy střední Evropy, které prošly transformací. Cíl této práce byl naplněn. Pomocí analýzy dat a následného srovnávání hodnot byla potvrzena hypotéza: Česká republika si vedla nejlépe ze všech transformujících zemí střední Evropy.
Vedoucí práce: Petr Chalupecký
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2024
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2024
Způsob přístupu: Internet
Keywords: národní hospodářství [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses