Porovnání strategie marketingové komunikace na sociálních sítích Národní galerie v Praze s vybranými benchmarky - Khudyakova, Anna (2022)
Bakalářská práce je věnována analýze obsahového marketingu moderních muzeí na sociálních sítích. Hlavním cílem je porovnat strategii Národní galerie v Praze s muzei jako Tate a Rijksmuseum, která jsou považována za lídry v oblasti komunikace s veřejností a dlouhodobě využívají digitální kanály k interakci s veřejností. Teoretická část práce popisuje kontext, ve kterém muzea v České republice existují: zkoumá ekonomické a právní rysy jejich činnosti. V další kapitole se autorka zabývá teorií marketingu umění a rysy využívání sociálních sítí muzei. Podrobněji je rozebrána teorie obsahového marketingu. Třetí kapitola teoretické části je věnována benchmarkingu a problematice hodnocení výkonnosti muzeí. V praktické části autorka analyzuje obsah tří vybraných muzeí srovnáním kvalitativních a kvantitativních ukazatelů. Na základě hodnocení jsou navrženy možnosti pro zlepšení a rozvoj komunikace Národní galerie na sociálních sítích.