Analýza trendů módního průmyslu v reakci na ruskou invazi na Ukrajině - Vodolazka, Kateryna; Čada, Karel; Gheorghiev, Olga; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Práce se zabývá identifikací hlavních trendů, které se objevily v reakcí na válku na Ukrajině v 2022 roce ve třech segmentech módního průmyslu pomocí případových studií šestí globálních společností. V práci se snaží na základě objevených hlavních trendů předvídat následující reakce celého módního průmyslu, přičemž se odhalují hlavní problémy už existujících reakcí značek. Výzkum je proveden formou analýzy reakcí klíčových hráčů každého z třech segmentů na válku, které byly značkami zveřejněné po 24.února 2022. Výsledky jsou následně porovnání mezi sebou a se zjištěními teoretické části k tématu a zasazeny do kontextu. Na základě objevených trendů a jejich problému byli vytvořeny doporučení pro značky, které se teprve rozhodují zapojit do podpory Ukrajiny.
Vedoucí práce: Karel Čada
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses