Vnímání přírodních produktů péče o pleť od korporátních kosmetických značek spotřebitelkami generace Y v ČR - Průšová, Tereza (2022)
Diplomová práce se zabývá vnímáním korporátních kosmetických značek na trhu s přírodní kosmetikou. Na základě literární rešerše týkající se spotřebitelského chování na trhu s přírodní kosmetikou a za pomocí kvalitativních metod bylo zjišťováno, jak spotřebitelky generace Y v České republice, které nakupují a používají přírodní kosmetické produkty péče o pleť od korporátních kosmetických značek, tyto produkty vnímají. Pomocí tematické analýzy byla identifikována základní témata popisující vztah respondentek ke korporátním kosmetickým značkám a jejich vnímání vstupu těchto značek do segmentu přírodní kosmetiky. Nabídka přírodních kosmetických produktů od korporátních kosmetických značek, které spotřebitelky generace Y dobře znají a mají již zkušenosti s konvenčními produkty od těchto značek, napomáhá těmto spotřebitelkám zejména řešit jejich spotřebitelské dilema, kterému v současnosti s ohledem na trend udržitelné spotřeby čelí.