Implementace centrálního Data Governance nástroje v bankovní skupině ČSOB - Dvořák, Martin (2022)
Abstrakt Cílem této práce je implementovat nový Data Governance nástroj do prostředí bankovní skupiny ČSOB. Zvoleným nástrojem je software Collibra, což je v současnosti jeden z nejlepších data governance softwarů dostupných na trhu pro velké korporace. Práce se zaměřuje na jeho implementaci zahrnující definování byznysového zdůvodnění potřeby nového nástroje, jehož definování jsem měl já a můj tým na starost, přes stručný nástin jeho výběru až po popis a vytvoření prvních funkčních prototypů, tzv. minimal viable product, které jsem do nástroje implementoval.