VYUŽITÍ METOD MACHINE LEARNING V E-COMMERCE - Kornelly, Roman (2022)
Tato závěrečná práce se zabývá problematikou zvýšení míry prokliku a redukce nevyžádaných marketingových sdělení zasílaných prostřednictvím mobilních push notifikací. Tento okruh problémů je řešen využitím metod strojového učení. První kapitola je zaměřena na business prostředí a specifikaci konkrétních požadavků na řešení. V následující části jsou provedeny datové analýzy a definovány závěry z nich vycházející. Sekce realizace projektu obsahuje vytvoření a porovnání několika optimalizovaných prediktivních machine learning modelů, včetně rozboru vlivu jednotlivých business dat na výslednou predikci. Následně je celý projekt zhodnocen spolu s identifikováním přínosů.