Problémy ekonomie lidové demokracie - Slánský, Rudolf, 1901-1952 (Kulturně propagační odd. ÚV KSČ, 1949)
Publikace představuje sborník textů zaměřených na teoretické i praktické otázky budování socialistického hospodářství v poválečném Československu. Kolektiv autorů analyzuje principy hospodářského plánování, úlohu státu a komunistické strany při řízení ekonomiky a přechod od tržního k centrálně řízenému systému. Text reflektuje ideologický rámec lidové demokracie konce 40. let a zdůrazňuje význam politického vedení při formování ekonomických procesů.