Marketing inovácií - Petrová, Eva; Klosová, Anna, 1942-; Sato, Alexej, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2011)
V kontexte neustále sa meniacich podmienok svetového hospodárstva, kde sú práve inovácie považované za strategický faktor dlhodobej ekonomickej výkonnosti, je cieľom dizertačnej práce potvrdiť dôležitosť vplyvu inovácií na hospodársky výkon vo vybraných vyspelých krajinách sveta. Ďalším cieľom je poukázať na význam inovácií pre firmy ako katalyzátor zvyšovania ich podielu na trhu, ktorý im ďalej umožňuje zvyšovanie obratu a ziskovosti a poskytuje strategické výhody. Hlavným cieľom je poskytnúť ucelený pohľad na úspešné uvedenie inovácie na trh a jej manažment počas celého životného cyklu, pričom budeme zohľadňovať rôzne vplyvy afektujúce úspešnosť inovačných stratégií. Keďže je dôraz stále viac kladený na produktové inovácie technického charakteru (high-tech) ako základ inovačných aktivít podnikov, budeme sa zameriavať predovšetkým na tento typ inovácií.
Vedoucí práce: Anna Klosová
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní ekonomické vztahy [obor disert. práce]; disertace; dissertations