Dopravní politika konzervativních vlád ve Velké Británii v letech 1979-1997 - Růt, Štěpán; Kovář, Martin, 1965-; Soběhart, Radek, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Práce analyzuje proměnu dopravní politiky v době konzervativních vlád vedených Margaret Thatcherovou a Johnem Majorem. Snaží se odpovědět, proč situace v dopravě vyústila v trvalý rozchod s koncepcí nastolenou ve čtyřicátých letech labouristy. Provedené změny dává do souvislosti s thatcherismem a snaží se upozornit, že jeho vliv se nevyhnul ani oblasti dopravy. Přínos práce spočívá v uceleném pohledu na privatizaci autobusové a železniční dopravy včetně zvažovaných a variant a zhodnocení výsledků. Upozorňuje na sshodné i odlišné prvky v privatizaci dvou dopravních odvětví. Autor vedle vydané odborné literatury čerpal i z dobových pramenů získaných v Národním archivu v Londýně-Kew.
Vedoucí práce: Martin Kovář
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: hospodářské a politické dějiny [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses