Analýza projektu mýtného v Praze z pohledu internalizace externalit - Rychetský, David (2011)
V této práci se zabývám zavedením mýtného v centru Prahy. Mýtné zde zkoumám jako jeden z nástrojů internalizace externalit. Automobilová doprava způsobuje v centrech měst vysoké externality, a proto existuje tendence tento problém pomocí různých opatření řešit. Konkrétní projekt na zavedení mýtného v Praze sice přinese internalizaci externalit z automobilové dopravy, ale vzhledem k vysokým nákladům se z hlediska společnosti jako celku nevyplatí.