Analýza projektu mýtného v Praze z pohledu internalizace externalit - Rychetský, David; Geuss, Erik, 1963-; Vejchodská, Eliška, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
V této práci se zabývám zavedením mýtného v centru Prahy. Mýtné zde zkoumám jako jeden z nástrojů internalizace externalit. Automobilová doprava způsobuje v centrech měst vysoké externality, a proto existuje tendence tento problém pomocí různých opatření řešit. Konkrétní projekt na zavedení mýtného v Praze sice přinese internalizaci externalit z automobilové dopravy, ale vzhledem k vysokým nákladům se z hlediska společnosti jako celku nevyplatí.
Vedoucí práce: Erik Geuss
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses