Aplikace DEA modelů na hodnocení efektivnosti bank v rámci České republiky - Krpcová, Markéta (2012)
Práce se zabývá hodnocením efektivnosti českých bank pomocí modely analýzy obalu dat (DEA), které jsou založeny na matematickém programování. Každá banka je pak ve výsledku hodnocena relativním koeficientem efektivnosti, který vypovídá o efektivnosti či neefektivnosti dané banky v rámci všech hodnocených. V práci je dále rozvedeno hodnocení výkonnosti bank klasickým přístupem v porovnání s analýzou obalu dat, rešerše dosud aplikovaných DEA modelů na hodnocení bank v různých státech a detailní analýza výsledků zpracovaného modelu.