Aplikace DEA modelů na hodnocení efektivnosti bank v rámci České republiky - Krpcová, Markéta; Jablonský, Josef, 1955-; Sekničková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2012)
Práce se zabývá hodnocením efektivnosti českých bank pomocí modely analýzy obalu dat (DEA), které jsou založeny na matematickém programování. Každá banka je pak ve výsledku hodnocena relativním koeficientem efektivnosti, který vypovídá o efektivnosti či neefektivnosti dané banky v rámci všech hodnocených. V práci je dále rozvedeno hodnocení výkonnosti bank klasickým přístupem v porovnání s analýzou obalu dat, rešerše dosud aplikovaných DEA modelů na hodnocení bank v různých státech a detailní analýza výsledků zpracovaného modelu.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses