Možnosti využití fondů EU pro rozvoj cestovního ruchu v kraji Vysočina - Hajná, Blanka; Macháček, Jaroslav; Kadeřábková, Jaroslava, 1942-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2011)
Diplomová práce pojednává o využití finančních prostředků z fondů EU ve vztahu k rozvoji cestovního ruchu v Kraji Vysočina. Teoretická část se zabývá cestovním ruchem a jeho vazbou na regionální rozvoj. Na problematiku cestovního ruchu a jeho rozvoje je zde nahlíženo z pohledu České republiky i Evropské unie. Představeny jsou zde jednotlivé orgány, které se řízením cestovního ruchu na těchto úrovních zabývají a zmíněna je zde i politika hospodářské a sociální soudržnosti, jejímž prostřednictvím je podpora cestovního ruchu z fondů EU realizována. Praktická část diplomové práce se zabývá Krajem Vysočina a možnostmi podpory cestovního ruchu v kraji prostřednictvím fondů EU. Vedle základních charakteristik Kraje Vysočina a jeho nabídky v oblasti cestovního ruchu jsou v práci podrobně rozebrány a prostřednictvím analýz jednotlivých výzev a realizovaných projektů shrnuty možnosti podpory cestovního ruchu v Kraji Vysočina.
Vedoucí práce: Jaroslav Macháček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: regionální studia [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses