Obchodní vztahy ČR s Bavorskem a možnosti dalšího rozšíření vzájemné spolupráce - Šťastná, Tereza (2012)
Cílem této bakalářské práce je analyzovat obchodní vztahy České republiky s Bavorskem, největší spolkovou zemí Německa. Práce se nejprve věnuje základní charakteristice bavorské ekonomiky a popsání makroekonomických ukazatelů. Dále poskytuje informace o vývoji vzájemných vztahů, komoditní struktuře obchodu, investicích a institucionální spolupráci obou zemí. Závěrem jsou nastíněny příležitosti na sousedním trhu pro české a bavorské podniky a budoucí možnosti další vzájemné spolupráce.