Hodnocení dopadu procesu transformace na vývoj české ekonomiky po roce 1990 - Pokorná, Kristýna; Klosová, Anna, 1942-; Gullová, Soňa, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato práce se zabývá hodnocením dopadu procesu transformace na vývoj české ekonomiky po roce 1990. První kapitola práce vymezuje pojem transformace a pojednává o základních pilířích transformace, tj. liberalizaci cen a zahraničního obchodu, privatizaci, makroekonomické stabilizaci a institucionálních reformách. Druhá kapitola se věnuje analýze jednotlivých makroekonomických ukazatelů (HDP, inflace, nezaměstnanosti a obchodní bilance) a rozebírá jejich vývoj v čase. Třetí a poslední kapitola práce se zabývá vývojem bankovního sektoru, zaměřuje se také na vznik specializovaných bank a problémy se špatnými úvěry.
Vedoucí práce: Anna Klosová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses