Riešenie krízy v Írsku a Portugalsku komparatívna analýza - Flešár, Martin; Klosová, Anna, 1942-; Dúbravská, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cieľom tejto bakalárskej práce je popísať priebeh dlhovej krízy v Írsku a Portugalsku, dvoch krajinách, ktoré boli okrem Grécka najviac zasiahnuté súčasným vývojom a donútené požiadať o medzinárodnú finančnú pomoc. Prvá kapitola zachytáva historické a ekonomické súvislosti, ktoré formovali dlhodobý vývoj týchto ekonomík a sú nevyhnutné pre správne pochopenie dnešnej situácie. Druhá kapitola sa zameriava na konkrétne príčiny vzniku krízy, pričom v Írsku analyzuje predovšetkým realitnú bublinu nafúknutú po prijatí eura a v Portugalsku zdôrazňuje dlhodobé hľadisko a pretrvávajúce štrukturálne problémy. V tretej kapitole sú rozobrané podmienky poskytnutia medzinárodnej pôžičky spolu s plánovanými vnútroštátnymi opatreniami a na záver je zhodnotená úspešnosť zavádzania týchto politík a očakávaný vývoj v najbližšom období pre obe krajiny.
Vedoucí práce: Anna Klosová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses