Regionálna politika Európskej Únie - Macháč, Peter (2012)
Práca charakterizuje činnosť regionálnej politiky EÚ ako celku, sústredí sa predovšetkým na štrukturálny systém a regionálne rozdiely. Jadro práce pozostáva z analýzy súčasných hospodárskych problémov v súvislosti s činnosťou regionálnej politiky.