Aktivity agentury Czech Trade na vybraných trzích - Dudová, Zdena (2012)
Práce je zaměřena na aktivity agentury CzechTrade na trzích Brazílie a Mexika. V první kapitole je popsáno postavení České republiky v mezinárodním obchodě a je objasněn význam zahraničního obchodu pro českou ekonomiku. Následující kapitola se týká státní proexportní politiky a institucí zřízených za účelem podpory vývozu. Další kapitola se podrobně věnuje agentuře CzechTrade, jejímu vývoji a poskytovaným službám. Následující dvě kapitoly se zabývají konkrétními vybranými trhy -- Brazílií a Mexikem. Obsahují charakteristiku obou zemí a jejich ekonomik a popisují vzájemné obchodní vztahy s Českou republikou. Dále mapují činnost a vývoj zahraničních kanceláří CzechTrade na mexickém a brazilském trhu. Nakonec jsou zmíněny konkrétní úspěchy zahraničních kanceláří agentury CzechTrade v Mexiku a Brazílii a je nastíněn předpokládaný vývoj obou zemí v blízké budoucnosti.