Analýza vývoje mezinárodního obchodu se zbraněmi - Wagnerová, Aneta; Plchová, Božena, 1936-; Šuchman, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato práce je zaměřena na vývoj mezinárodního obchodu se zbraněmi, zejména pak v širších bezpečnostních a ekonomických souvislostech. První část se věnuje základním pojmům a definicím, teorii obchodu se zbraněmi a vymezením role vojenských výdajů. Další kapitola pojednává o vývojových trendech ve zbrojním průmyslu a obchodu se zbraněmi s analýzou postavení největších zbrojních velmocí současnosti na trhu se zbraněmi - hlavních exportérů a importérů konvenčních zbraní a jejich motivací zapojit se do mezinárodní výměny zbraní. Poslední kapitola pak hodnotí efektivitu stávající regulace obchodu se zbraněmi na globální úrovni se zmínkou o regulaci v EU a České republice.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses