Lisabonská strategie a její plnění Českou republikou - Plchová, Eva; Plchová, Božena, 1936-; Šuchman, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práce se zabývá Lisabonskou strategií, která byla v roce 2000 vytvořena Evropskou unií. První kapitola se zabývá vznikem myšlenky Strategie a také důvody, které vedly k jejímu vytvoření. Dále jsou popsány jednotlivé cíle projektu a také tzv. poločas lisabonského procesu, kdy došlo k celkové revizi a zúžení vytyčených oblastí. Druhá část práce popisuje samotné plnění Lisabonské strategie Českou republikou. Hlavním cílem práce je tedy vyhodnocení Lisabonské strategie v českých podmínkách z pohledu občana.
Vedoucí práce: Božena Plchová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses