Financování exportu vybraného českého podniku - Tročil, Jan (2012)
Bakalářská práce analyzuje nejčastěji využívané platební podmínky v mezinárodním obchodě, možnosti financování exportu a instituce, které nabízejí své produkty pro zajištění a financování potřeb kontraktu. První část je zaměřena na platební podmínky, vyskytující se v mezinárodním obchodě. V druhé části jsou rozvedeny nejčastěji využívané metody financování. Dále jsou představeny komerční a státní instituce, které nabízejí své produkty exportujícím podnikům. V praktické části jsou na příkladu Ege, spol. s r.o. zhodnoceny konkrétní využívané metody a nejčastější postupy při financování a zajišťování kontraktu. V závěru jsou poté tyto postupy zhodnoceny a vysvětleny případná stanoviska k využívaným postupům.