Dokumentárny akreditív v medzinárodnom obchode - Hricko, Miroslav (2012)
Práca sa zaoberá problematikou platobnej podmienky dokumentárny akreditív a jej vývojom pri reakcii na rozvoj informačných technológií. Cieľom tejto práce je preskúmať a zhodnotiť možnosti riešenia elektronickej prezentácie pri dokumentárnych akreditívoch. Po úvodnej charakteristike dokumentárneho akreditívu a princípoch jeho fungovania nasleduje rozbor pravidiel pre dokumentárne akreditívy vydávané Medzinárodnou obchodnou komorou. Druhá časť práce sa venuje jednotlivým systémom elektronickej prezentácie dokumentov. Hlavným prínosom práce je predstavenie možných alternatív k tradičnému dokumentárnemu akreditívu založenom na papieri.