Dokumentárny akreditív v medzinárodnom obchode - Hricko, Miroslav; Nejedlý, Michal, 1985-; Sedláček, Jiří, 1963-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práca sa zaoberá problematikou platobnej podmienky dokumentárny akreditív a jej vývojom pri reakcii na rozvoj informačných technológií. Cieľom tejto práce je preskúmať a zhodnotiť možnosti riešenia elektronickej prezentácie pri dokumentárnych akreditívoch. Po úvodnej charakteristike dokumentárneho akreditívu a princípoch jeho fungovania nasleduje rozbor pravidiel pre dokumentárne akreditívy vydávané Medzinárodnou obchodnou komorou. Druhá časť práce sa venuje jednotlivým systémom elektronickej prezentácie dokumentov. Hlavným prínosom práce je predstavenie možných alternatív k tradičnému dokumentárnemu akreditívu založenom na papieri.
Vedoucí práce: Michal Nejedlý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses