Možnosti využití offshore center v činnosti českých neziskových organizací - Dušková, Michaela (2012)
Tato práce se zabývá možnostmi využití offshore finančních center v činnosti českých neziskových organizací. Je rozdělena do tří kapitol. První kapitola je věnována popisu neziskového sektoru v České republice a jeho vývoje, hlavním typům nevládních neziskových organizací a problematice zdaňování jejich příjmů. Druhá kapitola pojednává o offshore finančních centrech se zaměřením na příležitosti, které jsou nabízené českým neziskovým organizacím. Závěrečná kapitola je věnována analýze rozhodovacího procesu při výběru lokality pro založení offshore nadace konkrétní českou neziskovou organizací. V této kapitole jsou porovnávány Panama, Lichtenštejnsko a Rakousko.