Možnosti využití offshore center v činnosti českých neziskových organizací - Dušková, Michaela; Nejedlý, Michal, 1985-; Baluchová, Daniela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato práce se zabývá možnostmi využití offshore finančních center v činnosti českých neziskových organizací. Je rozdělena do tří kapitol. První kapitola je věnována popisu neziskového sektoru v České republice a jeho vývoje, hlavním typům nevládních neziskových organizací a problematice zdaňování jejich příjmů. Druhá kapitola pojednává o offshore finančních centrech se zaměřením na příležitosti, které jsou nabízené českým neziskovým organizacím. Závěrečná kapitola je věnována analýze rozhodovacího procesu při výběru lokality pro založení offshore nadace konkrétní českou neziskovou organizací. V této kapitole jsou porovnávány Panama, Lichtenštejnsko a Rakousko.
Vedoucí práce: Michal Nejedlý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses