Vliv procesu migrace na vývoj platební bilance ČR - Burdová, Markéta; Melcher, Ota; Čajka, Radek, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato práce se zabývá vlivem migračního procesu na platební bilanci České republiky, přesněji na běžný účet platební bilance ČR. V První kapitole je obecný úvod do problematiky migrace pojaté v evropském kontextu. Zároveň jsou zde zmíněny pozitivní a negativní dopady migrace na hospodářství států. Druhá kapitola srovnává migrační proudy v České republice, tedy imigraci v České republice, její vývoj a současný stav, a emigraci českých občanů do zahraničí v průběhu dějin a v současnosti. Třetí část pojednává o remitencích ve světovém měřítku, jelikož remitence souvisí s vlivem migrace na platební bilance států. Čtvrtá kapitola podává nezbytný teoretický základ o platební bilanci a hlavní závěrečná část analyzuje vliv migračního procesu na platební bilanci České republiky.
Vedoucí práce: Ota Melcher
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses