Komparace nástrojů státní podpory vývozu v ČR a ve Španělsku - Nováková, Anna (2012)
Práce se zabývá komparací nástrojů státní podpory vývozu v ČR a ve Španělsku. První a druhá kapitola charakterizují současnou koncepci proexportní politiky ČR a Španělska a poskytují nástin ekonomické situace v zemi. Kapitola třetí vymezuje systém a nástroje státní podpory vývozu.Zaměřuje se na proexportní instituce zajišťující státní podporu vývozu v oblastech financování, pojišťování a nefinančních služeb typu poradenství. Kapitola čtvrtá srovnává nastavení obou dvou systémů, jednotlivé nástroje, proexportní instituce a jejich produkty. Práce reflektuje aktuální stav státní podpory vývozu v ČR a ve Španělsku.