Komparace nástrojů státní podpory vývozu v ČR a ve Španělsku - Nováková, Anna; Nejedlý, Michal, 1985-; Rotecker, Johannes; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Práce se zabývá komparací nástrojů státní podpory vývozu v ČR a ve Španělsku. První a druhá kapitola charakterizují současnou koncepci proexportní politiky ČR a Španělska a poskytují nástin ekonomické situace v zemi. Kapitola třetí vymezuje systém a nástroje státní podpory vývozu.Zaměřuje se na proexportní instituce zajišťující státní podporu vývozu v oblastech financování, pojišťování a nefinančních služeb typu poradenství. Kapitola čtvrtá srovnává nastavení obou dvou systémů, jednotlivé nástroje, proexportní instituce a jejich produkty. Práce reflektuje aktuální stav státní podpory vývozu v ČR a ve Španělsku.
Vedoucí práce: Michal Nejedlý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses