Proces přípravy ČR na vstup do zóny EUR - Hanzlíček, David; Melcher, Ota; Pavlík, Zdeněk; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Bakalářská práce "Proces přípravy ČR na vstup do zóny EUR" se zkoumá připravenost české ekonomiky na vstup do měnové unie z pohledu smluvně stanovených konvergenčních kritérií a z pohledu reálné připravenosti ekonomiky na vstup do měnové unie. První kapitola popisuje historii měnové unie od roku 1958 do současnosti. Následující kapitola se věnuje právnímu zakotvení závazku převzít euro v pramenech EU. Třetí kapitola se zaměřuje na plnění smluvně stanovených konvergenčních kritérií Českou republikou. Čtvrtá kapitola se zabývá připraveností ekonomiky posuzované na základě kritérií formulovaných v rámci teorie optimálních měnových oblastí. Poslední kapitola hledá důvody současné stagnace v kontextu reálné konvergence.
Vedoucí práce: Ota Melcher
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses