Význam kávy v mezinárodním obchodě - Šťastná, Eva (2012)
První část se zaměřuje na charakteristiku kávy, odkud pochází a jaké druhy káv rozeznáváme. V jednotlivých kapitolách popisuji nejprve fakta o samotné kávě, druhy, zpracování, uvedení na trh a následně vývojové tendence a současné trendy. Druhá část je věnována konceptu Fair Trade. Nejprve popisuji terminologii a dále kavárny. V praktické části uvádím profil kavárny Korunní a výsledky dotazníků.