Mala by byť zavedená spoločná hospodárska politika v rámci EU? - Žiaková, Silvia (2012)
Bakalárska práca sa zaoberá tematikou zavedenia spoločnej hospodárskej politiky v rámci EÚ. Cieľom práce je analyzovať súčasnú situáciu a následne zhodnotiť, či je pre EÚ posun k spoločnej hospodárskej politike vhodným riešením. Práca je členená do troch kapitol, pričom prvá kapitola sa zaoberá najdôležitejšími historickými udalosťami v priebehu novodobej integrácie na európskom kontinente. Druhá kapitola rozoberá problematiku Európskej hospodárskej a menovej únie a zároveň vysvetľuje fakt neexistencie spoločnej hospodárskej politiky v rámci EÚ. Posledná kapitola je venovaná charakteristike aktuálnych návrhov a opatrení, ktoré vznikli za účelom potlačenia nepriaznivého hospodárskeho stavu a prehĺbenia integrácie v oblasti hospodárskych politík členských krajín EÚ.