Mala by byť zavedená spoločná hospodárska politika v rámci EU? - Žiaková, Silvia; Čajka, Radek, 1983-; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Bakalárska práca sa zaoberá tematikou zavedenia spoločnej hospodárskej politiky v rámci EÚ. Cieľom práce je analyzovať súčasnú situáciu a následne zhodnotiť, či je pre EÚ posun k spoločnej hospodárskej politike vhodným riešením. Práca je členená do troch kapitol, pričom prvá kapitola sa zaoberá najdôležitejšími historickými udalosťami v priebehu novodobej integrácie na európskom kontinente. Druhá kapitola rozoberá problematiku Európskej hospodárskej a menovej únie a zároveň vysvetľuje fakt neexistencie spoločnej hospodárskej politiky v rámci EÚ. Posledná kapitola je venovaná charakteristike aktuálnych návrhov a opatrení, ktoré vznikli za účelom potlačenia nepriaznivého hospodárskeho stavu a prehĺbenia integrácie v oblasti hospodárskych politík členských krajín EÚ.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses