Financování vývozu malých a středních podniků - Pisotchi, Olga; Nejedlý, Michal, 1985-; Chaloupka, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Tato práce popisuje základní možnosti financování vývozu malých a středních podniků v České republice nabízené jak ze strany státu, tak i soukromým sektorem. První část práce se zaměřuje na definování pojmu "malé a střední podniky" a popis jejich hospodářského významu. Poukazuji zde na jejich společenské přínosy, ekonomické postavení a formy internacionalizace. Druhá část se zabývá problematikou získávání finančních zdrojů, a to jak z hlediska tradičních, tak i alternativních metod. Věnuje se státním institucím poskytujícím přímou a nepřímou podporu vývozu MSP v ČR. Dále se v omezeném rozsahu věnuje agentuře na podporu exportu CzechTrade, která poskytuje cenné informace nejen pro začínající exportéry. Jako poslední je zařazena případová studie české společnosti žádající financování exportu. Přínosem této práce je pohled na malé a střední podniky a financování jejich vývozu, který je ucelený a přehledný, a může MSP pomoci s orientací mezi množstvím rozličných alternativ financování jejich vývozu.
Vedoucí práce: Michal Nejedlý
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses