Analýza vývoje zahraničního obchodu ČR za poslední desetiletí - Mrázová, Kateřina; Čajka, Radek, 1983-; Gajdušková, Kateřina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cílem této bakalářské práce je představit a charakterizovat vývoj zahraničního obchodu České republiky za poslední desetiletí a vyobrazit vliv vstupu do EU. V první kapitole je uvedena teorie ZO a jeho význam pro ekonomiku. V druhé kapitole bude demonstrován vývoj ZO od roku 2000 až 2011 z hlediska vývozu, dovozu a obchodní bilance. Třetí kapitola se zabývá analýzou komoditní a teritoriální struktury. Poslední kapitola je zaměřená na nejvýznamnější obchodní partnery ČR. V závěru je zhodnocen dosavadní vývoj a také vliv vstupu do EU. K celé práci je využíváno především dat z Českého statistického úřadu a Ministerstva průmyslu a obchodu.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses