Dokumentární akreditiv jako zajišťovací instrument - Štěpánková, Lenka (2012)
Moje práce se zabývá dokumentárním akreditivem a jeho použitím v mezinárodním obchodě. Dokumentární akreditiv nejprve definuje, vysvětluje jeho podstatu, popisuje různé druhy akreditivů a vztahy mezi zúčastněnými stranami. Následně ukazuje i praktický postup při uzavírání akreditivu. Práce nastiňuje výhody a nevýhody použití akreditivu pro jednotlivé strany a to i s přihlédnutím ke globální finanční krizi a současným trendům.