Dokumentární akreditiv jako zajišťovací instrument - Štěpánková, Lenka; Černohlávková, Eva, 1936-2016; Nejedlý, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Moje práce se zabývá dokumentárním akreditivem a jeho použitím v mezinárodním obchodě. Dokumentární akreditiv nejprve definuje, vysvětluje jeho podstatu, popisuje různé druhy akreditivů a vztahy mezi zúčastněnými stranami. Následně ukazuje i praktický postup při uzavírání akreditivu. Práce nastiňuje výhody a nevýhody použití akreditivu pro jednotlivé strany a to i s přihlédnutím ke globální finanční krizi a současným trendům.
Vedoucí práce: Eva Černohlávková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses