Mezinárodní obchod s rýží - Vu, Daniel; Černá, Iveta, 1979-; Bolotov, Ilya; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Bakalářská práce pojednává o vývoji mezinárodního obchodu s rýží a soustřeďuje se především na období 2006 do 2011. Zaměřil jsem se na hlavní vývozce rýže -- Čínu, Indii, Thajsko, Vietnam a USA a na hlavní dovozce Indonésii a EU. V kontextu těchto zemí jsem analyzoval dopady státních obchodních politik na podobu mezinárodního obchodu s rýží. Mým cílem bylo propojit oba tyto prvky do souvislostí, jelikož se jedná o neoddělitelné části. V první kapitole jsem nejdříve vymezil rýži podle druhů, následně jsem vysvětlil Standardní model obchodu a teorii obchodních politik pro vývozní a dovozní země. Ve druhé kapitole jsem podal přehled odvětví produkce a obchodu s rýží. V další kapitole jsem se zabýval obchodními politikami výše popsaných států. V poslední kapitole jsem nakonec propojil vliv obchodních politik na zahraniční obchod vybraných států.
Vedoucí práce: Iveta Černá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses