CzechInvest vs CzechTrade - aneb (ne-)měly by být tyto instituce sloučeny? - Švecová, Lucie (2012)
Cílem této práce je zjistit, zda by mělo dojít ke sloučení dvou vládních agentur CzechInvest a CzechTrade. Tato práce se nejdříve zabývá oběma agenturami zvlášť. Následuje kapitola zaměřená na problematiku státních pobídek a podpory investorů. Jsou zde také probírány souvislosti s Evropskou unií a jejím vlivem na investice a podporu vývozu. Poslední kapitola je věnována průzkumu českého trhu a samotným argumentům pro nebo proti sloučení.