CzechInvest vs CzechTrade - aneb (ne-)měly by být tyto instituce sloučeny? - Švecová, Lucie; Čajka, Radek, 1983-; Černá, Iveta, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2012)
Cílem této práce je zjistit, zda by mělo dojít ke sloučení dvou vládních agentur CzechInvest a CzechTrade. Tato práce se nejdříve zabývá oběma agenturami zvlášť. Následuje kapitola zaměřená na problematiku státních pobídek a podpory investorů. Jsou zde také probírány souvislosti s Evropskou unií a jejím vlivem na investice a podporu vývozu. Poslední kapitola je věnována průzkumu českého trhu a samotným argumentům pro nebo proti sloučení.
Vedoucí práce: Radek Čajka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2012
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2012
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses