Analýza vývoja českej koruny od jej vzniku - Neupauerová, Silvia (2012)
Historický vývoj československej koruny od roku 1918 a následný vývoj samostatnej českej koruny od jej vzniku 1. 1. 1993. Podrobný prehľad menovej politiky, príčiny a následky menovej krízy z roku 1997. Súčasný vývoj českej koruny v období svetovej hospodárskej krízy a plnenie konvergenčných kritérií.