Analýza příčin zadlužení zemí tzv. jižního křídla EU a možnosti jeho řešení - Černá, Kristýna (2012)
Tato práce se zabývá problematikou zadlužení zemí tzv. jižního křídla Evropské unie. Cílem bylo shrnout základní údaje o jednotlivých státech tzv. jižního křídla EU a přiblížení několika vybraných problémů, se kterými se tyto státy potýkají. Práce dále popisuje aktuální výši a strukturu dluhu, a způsoby řešení krize, které tyto státy zvolily. V neposlední řadě se zaměřuje na problémy s konkurenceschopností daných států.